Ett besök hos den lokala cykelreparatören

Då min kedja här hoppat vid i stort sett varje uppförsbacke de senaste 40 milen tyckte både jag och min cykel (Terva Dos) att det var dags för lite service. De övriga i Cykelsällskapet protesterade inte.

Joel var vänlig nog att göra mig sällskap till cykelreparatören, eftersom vi citat: ”är kompisar”; slut citat.

Väl på plats muttrade reparatören någonting, som fritt översatt lät så här:
Är de turister eller? Vad är det här för skitcykel? Men när vi småpratat lite blev han mer vänligt inställd. Han inte bara fixade min kedja, utan rekommenderade lite lokala specialiteter såsom apfelwein och handkäse.

Mekandet var inte helt smärtfritt och jag skulle närmast beskriva samarbetet mellan cykel & reparatör som att en person med absolut gehör försöker spela på en fiol med tjocktarmssträngar.

När han fick reda på att vi skulle vidare mot München såg han till att ge Terva dos lite extra omtanke och tillskruvning med kommentaren: ”if you’re going to Munich, I want to save your life a little bit”.

Har ingen bild på när han provcyklade Terva Dos, men då han är betydligt kortare än jag såg det rätt komiskt ut (i stil med bilden nedan).

image

Medan jag och Joel var hos cykelreparatörn hängde Jonas, Erik och Jay-Jay på vandrarhemmet och genomförde lite mer vardagligt underhåll av sina cyklar. Medelst tidigare inköpt kedjeolja såg de till att det inte låter som att några fågelungar bor i cyklarnas innanmäten.

20110719-200900.jpg

Hela kalaset gick på 10 euro och min nya hjälte önskade oss lycka til på vår fortsatta färd.

4 svar på ”Ett besök hos den lokala cykelreparatören

  1. Hoppas att han gjorde ett bra jobb och att fler hoppade kedjor eller andra tråkigheter ej inträffar på den fortsätta färden!

    • Förmodligen. Men eftersom jag numera är flytande på lågtyska, behövdes inte parlören.

Kommentarer är stängda.