Om resan

Mellan den 11 och 27 juli 2011 kommer Joel Bergqvist, Jonas Lundqvist, Johan Engdahl, Kaj Bäckström och Erik Lindgren att cykla mellan Malmö och München. Mer konkret så kommer resan att bestå av cykelfärd från Stockholm till Arlanda, flyg till Sturup och cykel in till Malmös hamn, därifrån båt till Lübeck och sedan cykel genom gamla Västtyskland ner till München. Alla i cykelsällskapet har Värmlandsanknytning, och samtliga spelar i korpfotbollslaget Kontra STHLM, men den gemensamma nämnaren i cykelsällskapet är ändå viljan att cykla riktigt långt på halvkassa cyklar.

Långcyklandet är en lång tradition i cykelsällskapet. Det har cyklats Vänern runt, Stockholm-Hultsfred, Stockholm-Eskilstuna-Stockholm, för fem somrar sedan Stockholm-Strängnäs-Örebro-Kristinehamn-Karlstad-Säffle-Mellerud-Uddevalla-Fiskebäckskil-Hisingen-Göteborg-Varberg-Halmstad-Helsingborg-Malmö/Köpenhamn och för två år sedan StEriksplan-Värtahamnen-Åbo-Salo-Esbo-Helsingfors-Borgå-Hamina-Viborg-Zelenogorsk-StPetersburg.

Med stärkande effekter för både sinne och kropp kastar sig medlemmarna gärna ut på vägarna med mycket spartansk packning, med reglerna att vi alltid sover på vandrarhem eller hotell, och alltid köper färdiglagad mat. Resorna präglas av vardagsmisär i varje kurva med uppförsbacke, men består mestadels av njutning. Vi cyklar cirka 10 timmar om dagen, men ser alltid till att vi får i oss minst en öl innan läggdags – ôm en säjjer.

1 svar på ”Om resan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.