Senare, i en annan del av Malmö

I förmiddags när eftersläntrarna gått av planet på Sturup kom en kille vid namn Aron Sjöberg (fick vi reda på senare) fram till dem och frågade var de skulle cykla. Det visade sig att Aron cyklat från Marseille till Portugal och andra sköna turer. Medan de stod och väntade på bagaget vid bandet berättade Aron att han driver ett kafferosteri vid namn Sultan-Kaffe i Kirseberg (i Malmö). Vi blev allihopa ditbjudna på en nyrostad kopp senare på kvällen och Joel, Jonas och Kaj tackade naturligtvis ja på stående fot. Vilken hedersknyffel!

Scenförändring: vi reser oss från Mooseheads uteservering på Lilla Torg och de centrala delarna för att ta oss till Malmö ”Central”station. Joel vill prompt inspektera slutresultatet av det stora infrastrukturprojektet Citytunneln och får med sig Kaj och Johan. Joels omdöme är ”skitfin”, speciellt väggprojeceringarna av, för oss, okänt landskap. Kajs slutkommentar är ”toan kunde de gott ha bjussat på!”.

Med detta avklarat styr vi kosan mot nästa anhalt: Sultan-Kaffes lokaler för att ta den rundtur Aron lovat oss tidigare. En kort paus i Malmös ytterområden genererar dagens andra spontanbekantskap. En tysk herre vid namn Wolfgang frågar efter vägen till Travemündefärjan.

Vi bjuder med Wolfgang till kafferosteriet där följande bilder tas:

20110711-100404.jpg

20110711-100420.jpg

20110711-100443.jpg

20110711-100451.jpg

20110711-100500.jpg

Aron bjuder oss på hans finaste rost och det smakar ljuvligt. Vi får en snabbkurs i kaffekunskap och dessutom ett kilo dyrbara bönor med oss på färden. Priset är hemligt, men vi säger så här: närmare guld än Löfbergs Lila.

Vilken fantastisk första dag. Och vi är inte ens i Tyskland än!

5 svar på ”Senare, i en annan del av Malmö

  1. Hoppas att ni träffar på fler trevliga och spännande personer på resan! Om inte annat så för att det blir utmärkt underhållning för oss som följer er på avstånd. Men okej, lite för er skull också. (Jag lovade ju att kommentera duktigt, så nu gör jag det.)

  2. Fan vad fint att följa er, önskar på ett rent häng-plan otroligt mycket att jag var med er – på ett kommande skavsår- och träningsvärksplan är jag extremt nöjd att vara hemma. Så som sagt, sjukt kul att bloggen finns. Hej!

  3. nu vet jag hur det ser ut vid ditt rosteri, när jag kommer till malmö ska jag titta förbi, hoppas du bjuder på en kopp då

  4. Jag inser att jag nu avslöjar hur slarvigt jag läser genom att kommentera detta inlägg igen, men när jag skrollade förbi fastnade min blick på Kirseberg. Jag var helt säker på att ni sa hamnen, kanske lyssnar jag slarvigt också? Nåväl, tänkte bara vara petimätrig och påpeka att Malmös mest svåruttalade (inte ens alla skåningar klarar av det) och finaste stadsdel vanligtvis kopplas samman med ”på” och inte ”i”. Så ni var på Kirseberg inget annat. ”På Backarna” är också godtagbart. / bor-visserligen-inte-ens-i-Malmö-längre-men-är-Backabo-i-själ-och-hjärta

  5. Pingback: Jaha, men hur mycket väger vi nu då? | Malmö – München

Kommentarer är stängda.