Lüneburg – Uelzen

Har det varit en bra dag? Det beror lite på vem man frågar. Och när. Men nästan rent objektivt så har den innehållit följande: stor frukost, ömma muskler, punktering, en jävligt lång och rak kanal, lite lätt regn, skitstor lunch på grekiska restaurangen Akropolis (vars ägares kusin bor i Jönköping) samt en oplanerad övernattning i Uelzen. Dessutom fick vi ett samtal från schyssta Anniken på Parkhotel i Lüneburg, som talade om att vi glömt samtliga cykelkartor på rummet. Problemet var att vi redan cyklat i 2,5 timmar. Vi konstaterade ganska snart att vi får köpa nya kartor.

Det största misslyckandet var dock att vårt webbhotell Loopias servrar kraschade hela dagen vilket gjorde att vi inte fick nästan några kommentarer på vår efterlysning om boende i Gifhorn. Det gjorde att när vi själva skulle hitta ett ställe så var allt fullt. När vi insåg detta (och det började regna) genomförde vi en omröstning som med siffrorna 3 mot 2 visade att vi skulle stanna över natten i Uelzen, kolla på fotboll och planera resten av veckan.

Vissa skulle kalla detta för ett dåligt facit. Och visst. Några av ovanstående ingredienser smakar ju mer röv än tårta men vi är trots allt sjukt nöjda med vår spontana läggning. (Fast inte nöjdare än att vi nu planerar kommande dagar noggrant.)

Vi bor alltså i lilla Uelzen inatt, efter att bara ha tagit oss 4 mil idag. Men imorgon har vi bokat rum på Hotel Kneip i Bockenem, 12 mil bort, så det blir till att slita sadel igen. Nu sitter vi som sagt på hotellrummet och planerar. Snart med avbrott för VM-semifinal.

20110713-191925.jpg

4 svar på ”Lüneburg – Uelzen

  1. Det verkar vara ett bra beslut att stanna lite tidigare än planerat – gårdagens startdistans var verkligen imponerande! Hoppas ni får bättre väder imorgon. Vi ska också kolla på fotboll och håller tummarna för Sverige!

Kommentarer är stängda.