Upp och ned, ned och upp (Göttingen – am Silbersee)

Vi började lördagen med tunga huvuden efter en perfekt utekväll i Göttingen. Vi kom av olika anledningar iväg först vid 11.00 och hade de första timmarna ganska ont i huvudet. Men vatten, proteinsnacks och kraftig ansträngning tog bort det ganska snabbt. Solen lyste och motvinden var som bortblåst. Vägen från Göttingen söderut började med en 2 km lång uppförsbacke i 10% lutning som nästan tog knäcken på oss. Men vi tog oss upp, ut och förbi. Och snart kom belöningen. In i en skog i det vidunderligt vackra Naturpark Hannoverch Münden med riktigt gammal skog, mystisk grönskande undervegetation. På vägen perfekt asfalt och som grädde på moset 12-18% lutning nedåt. Vi förstod att vi lämnat det platta norra Tyskland bakom oss och att det här nog skulle komma att bli melodin framåt.

När vi rullat ur den magiska skogen stannade vi vid ett Lidl och gick in och handlade lunch. Det blev trekantsmackor och sallad och till detta drack vi typ kaffe.
20110718-005850.jpg
mysigt lunchställe utanför Lidl

20110718-005800.jpg

typ kaffe (kolla noga på loggan)

Fulla av energi och självförtroende gav vi oss uppåt från dalen igen. Google Maps som visat sig så bra hittills bestämde dock en extrem väg. Vi kom in i ännu ett friluftsområde där lutningen var så brant att vi tvingades dra cyklarna uppåt i ca 25 minuter. Solen sken och det var varmt. Väl uppe för backen fick vi hybris och bestämde oss för att lämna Google Maps (ta en genväg) för en stund och hamnade i denna djungel:
20110718-012414.jpg

Väl genom detta med benen stungna av brännässlor gick det nedför igen. Fort som tusan. Så fort att Jonas bakdäck fick punktering i ett gupp. Vi bestämde oss för att fika vid backens slut och lämpligtvis fanns där ett fik som serverade banana split i formen av spagetti (fast det var bara glass)

20110718-013358.jpg
Solen lyste, klockan var runt fem och alla tyckte att det här var den bästa dagen hittills. Nu skulle vi bara cykla 5 mil till och helst vara framme innan sju för att undvika en utskällning av den barske hotellägaren på hotellet i am Silbersee. Vi kom, efter ännu en punktering på Kajs cykel, uppdelning i två team och räjsercykling i två mil, fram 22:40 och 23:10. Restaurangen var stängd och vi fick äta nötter till kvällsmat. Bästa dagen hittills tyckte alla trots att den slutade hungrigt. En annan jobbig sak var att de inte hade wifi (och därför kom inte det här inlägget förrän nu).

Kolla in sträckan på RunKeeper.

1 svar på ”Upp och ned, ned och upp (Göttingen – am Silbersee)

Kommentarer är stängda.