Digitalkarteövergången.se

Vi förberedde oss ju som sagt mycket noga inför den här resan genom att köpa riktigt bra cykelkartor. Problemet var ju att vi under vår första övernattning glömde de resterande fyra kartorna över Tyskland.

Vi bestämde oss för att så snart som möjligt köpa nya kartor. Men också att tills dess att vi hittat en butik som säljer cykelkartor ladda in väganvisningen i Google Maps på våra telefoner. Vi valde att telefonen skulle visa den närmaste gångvägen (cykel finns inte som val), var vi är på kartan samt i vilken riktning vi färdas – allt via gratis triangulering/A-GPS.

20110718-020322.jpg
Och förutom att Google Maps inte tar hänsyn till höjdskillnader (vilket vi fått sota för) eller typ av underlag (lera, grus, asfalt etc) så har det fungerat bättre än analoga kartor. Så nu köper vi inga.

2 svar på ”Digitalkarteövergången.se

Kommentarer är stängda.