Vi går ut och festar!

Efter att vi gått på bryggeri och sedan äntligen rakat oss var det dags att testa en annan sak som München är känt för – utelivet! Vi satte oss i i en parkliknande rondell söder om Viktualienmarkt (mycket bra marknad med närodlat). Rodellen låg vid Gärtnerplatz, det område vi gillar bäst i München. Bra caféer, restauranger, butiker samt trevliga och snygga tyskar. Med våra snygga mustacher stack vi ut. Jag blev faktiskt till och med streetcastad av en tysk modellbyrå som sökte ”häftiga” modeller. Ha ha ha!

Kunde ha blivit bayersk fotomodell, men tackade nej

Vi gick till närmaste närbutik och köpte öl, Underberg-likör och chips. Precis när vi satt oss kom också Ben & Jerry’s med en lastbil och började dela ut glass. Solen sken. Alla älskade München. Så här glada såg vi ut medan vi drack öl och lekte den engelska dryckesleken ”Drink & Think”. Den går enkelt ut på att man sitter i en ring och en person börjar säga ett namn på en kändis. Den bokstav kändisens efternamn börjar på ska vara den bokstav nästa persons i medsols riktning kändis förnamn börjar på. Jag tror att jag fick till det utan syftningsfel i meningen innan faktiskt. Om den kändis man nämner förnamn och efternamn börjar på samma bokstav så byter turordningen från medsols till motsols (och vice versa). Medan du tänker på vilken kändis du ska säga namnet på så måste du dricka konstant. Lätt och kul va?! Så här såg det ut bland deltagarna:

Erik och Jonas har det gôtt i gräset

Jay-Jay är nöjd med sin kändis "Sigmund Freud" och Johan tänker (och dricker)

Johan, Kevin och Erik tycker att leken befinner sig på fel flank i ringen

Efter ett tag hade det plötsligt gått tre timmar så vi bestämde oss för att inte missa Münchens turistattraktion nummer ett: Hofbräuhaus. Vi sprang dit och beställde en liter öl var. Joel och Erik bestämde sig för att tävla om vem som kunde hålla ut sin öl med rak arm längst. Erik vann.

Tävlingen ännu inte avgjord

Till Hofbräuhaus kom även Jürgen som vi träffade dagen vi kom fram. Han hade planerat en barrunda med de bästa ställen i München. Och visst var det bra ställen! Utekvällen slutade vid halv fem-snåret och här kommer fyra bilder från den fortsatta kvällen och natten:

Utanför Universitetet hade Jürgens kompisar byggt en kostgjord strand med tillhörande bar och cykelsällskapets nya favoritspel fussball

På Leopoldstraße fann vi denna stora man som påminde oss om 17-årige Georg i Donauwörth

Jay-Jay återupplever Donauwörth: - ”Excuse me Sir, but you have enourmous hands. What are you doing? Are you a giant?”

 

Nöjda med festkvällen: Linda, Johan och Jonas dricker drinkar.

Vi fick höra många gånger att det här varit den sämsta och kallaste sommaren i mammaminne i Tyskland. När det väl blev varmt förstod vi vad vi hade missat. Cykelsällskapet ger München betyget 5 av 5 som feststad (när det är varmt ute).