Minst packning vinner!

Jag har, ända sedan jag och lillbrorsan cyklade till Hultsfred 2001, tyckt att den här formen av cykelsemester är bäst. Inga tält, inga trangiakök, inga sovsäckar och ingen torkad vegfärs. Västvärlden är ju full av service, så varför inte utnyttja den? När norrmän går på fjällvandring har de en liten ryggsäck och tar in på hytte där de köper maten och sover i sängar. Svenskar tar med sig tält och jätteryggsäck upp på fjället. Jag kör med norsk cyklingsfilosofi så har jag gått in för att ha så lite packning som möjligt.

Resten ev cykelsällskapet har köpt cykelväskor, men jag kör mer hardcore med en liten ryggsäck där allt för resan ska få plats. Så vad är det jag har med mig?

Jag har samlat allt här på köksbordet och det är det här som behövs för 14 dagars cykelresa enligt mig:

Kläder
1 par vadderade cykelbyxor
3 par kalsonger
5 par strumpor
1 linne
3 t-shirts
1 par jeans
1 par shorts
1 vind-/regnjacka
1 par vattentäta damasker
1 par cykelhandskar
1 hjälm
*Edit*
1 par badbyxor
1 handduk

”Necessärt”
14 par endagslinser
glasögonfodral
schampoo (liten flaska)
tandborste
tandtråd
solskyddskräm faktor 30
deoderant
Helosansalva

Verktyg/prylar
1 kompaktkamera
1 kameraladdare
1 Iphone
1 cykelpump
1 pass
1 punkteringskit
1 liten skiftnyckel
handtvättmedel Y3
bankdosa
plånbok med kort i

Ja, de var allt. Och när jag packat ihop allt i min väska så ser det ut så här:

Stabilt va? När vi kommer ner till München så kommer ju min kära hustru att möta upp oss där. Då kommer hon att ta med lite mer kläder till mig, hoppas jag.

9 svar på ”Minst packning vinner!

 1. Ta gärna med lite tvättmedel i en plastpåse så du kan tvätta kalsingarna. Som din mor tycker jag du ska vara ren och hel under. Kram o puss /mamma Lena

  • Ja, mamma 🙂
   Om du läser packlistan igen så ser du att tvättmedel står med där, av just den anledningen…

 2. jag är imponerad, själv skulle jag behöva släpvagn för o få med allt man kan behöva. man vet aldrig när man behöver den där hylsnyckelsatsen…
  kör hårt grabbar, resten av laget jäser av stolthet att vi har er med i truppen.

 3. Fasen, ni skulle ju sagt till så kunde jag smugglat ut en HiLight till er (tänker på Eriks fråga om batteritid & RunKeeper)! Blir det betting på slutvikt även denna gång?

  Trevlig cykelresa! Själv flyger jag ner till München redan på onsdag för att säkerställa att staden gör sig redo för Er ankomst.
  /Linda K

 4. Hej Joel! Ser helt grymt bra ut det här! Önskar er en fantastisk tur. Packningen är mkt bra sånär som på de något suboptimalt höga basketkängorna (fast de kanske är cykelskorna) och jeansen. Jeans är väl rätt tunga? Kompakt och fint med ryggsäck, men komfortmässigt måste jag säga att min senaste cykling i italien fick mig att inse fördelen med packväskor (moget där…).

  Allt gott!

  • Ja, jo.. Basketkängorna är med för att de egentligen är färdiga för skroten (håliga, faller nästan isär). Jag tänkte slänga dem när de fått 10 dagars cykelfotsvett i sig.

   Jeans är ju (som den allroundbyxa det är) bra att ha när man ska gå ut och festa etc. Så trots att funktionsbyxa säkert hade fungerat bättre ur viktsynpunkt (och säkert på krogen i Tyskland också) tog jag beslutet att det var värt pinet för finet.

Kommentarer är stängda.