Vi åker taxi!

Framme på Sturup går vi ut från flygplatsen och bort 800 m till närmaste mack för att skruva ihop cyklarna och pumpa däcken. Det finns en bilventilspump och Joel är mycket nöjd. Dock finns ingen cykelpump till vanlig cykelventil (de säljer inga heller) och i kombination med att Jonas och Kaj inte har med sig någon cykelpump själva så står vi något handfallna för ett ögonblick. Vi resonerar ifall Joel ska cykla till nästa mack och köpa en pump (något chansartat) tills vi upptäcker att Joels styre inte går att skruva fast i rätt läge igen. Strandsatta på Sturup alltså.

Vi går tillbaka till flygplatsen där vi träffar Manouchehr Eslami som kör taxi för Helsingborg Sverigetaxi. Han hjälper oss att skruva isär cyklarna, trycka in dem i stortaxin, och för det facila priset av 565 kr kör han oss till Möllevångstorget.

Action redan! Men det kôster å va på tôpp!

20110711-131317.jpg

7 svar på ”Vi åker taxi!

  1. Planen var alltså att cykla in till stan annars? Jag undrade faktiskt kring det. Tur att ni kom fram i vilket fall.

  2. Två saker att lägga till på cyklistens utrustningslista: bilventilspumpadapter (finns flera) och nycklar (skift/insticks).

    • Vi har med oss två pumpar, en för bilventil och en för cykelventil. Problemet var att inte alla fem var med när det behövdes.

      När det gäller nycklar har vi hittills haft allt vi behövt. Både skift och fast.

Kommentarer är stängda.