München dag 2

Efter frukosten på hotellrummet gav vi oss ut på stan. På t-banan visade det sig att det fanns två grupper i gänget: en som ville gå på det tekniska museet (världens största) och en som ville shoppa. Museigruppen fick en mycket lyckad förmiddag och såg massor av intressant. Vi passade dessutom på att väga oss på museets avdelning Vikter och Mått för att få en officiell vikt till tävlingen. Men för att hålla er på halster väntar jag lite till med att publicera resultaten. Shoppinggruppen hade, gissar jag, en nästan lika bra förmiddag men de fick leta aningen längre för att hitta en våg. Efter några timmar strålade vi sedan samman på stan.

20110726-123136.jpg
Joel köpte nya skor och kastade de gamla i en fisk

I en liten klädbutik som sålde independent-märket Fuckyouall och som egentligen hade stängt blev vi bjudna på öl av en butikskille som heter Daniel men som helst ville bli kallad vid sitt DJ-namn, Dan-E (uttalas som Danny). Eftersom vi fått öl kändes det rätt att köpa några tishor också, grymt bra säljknep!

20110726-124218.jpg
Jay-Jay, Lejonet, Dan-E och Gripen

Sen hittade vi ett sjukt bra korvställe som serverar både vanlig och vegetarisk korv i många olika varianter vilket Joel och Linda (mest Joel) blev mycket upphetsade över. Joel sade: -”Det var alltså en korvkiosk med sex olika sorters korvar som passar veganer och vegetarianer. Och hur gott som helst. Sug på den Pressbyrån!”

20110730-130519.jpg

Korvställets fasad

20110726-124844.jpg
Killen som driver korvstället

20110726-125110.jpg
Jay-Jay njuter av en tonfiskmacka

Efter korven och ett järn på en bar på vägen kände vi att det började bli dags att dra sig hemåt. På vägen hem köpte jag och Kaj öl på en liten affär i t-banan och hann precis upp till perrongen i tid för att se resten av gänget rulla iväg med tåget. Såhär ledsen blev Kaj av det:

20110726-010021.jpg

Men en missad tunnelbana är ju inte hela världen och kvällen fick ett lyckligt slut med avslappnat häng på hotellrummet.

20110726-125837.jpg
Avslappnat