Ain’t no mountain high enough

I dag har vi äntligen lämnat Hessen och tagit oss in i Bayern (även om vi faktiskt sneddar genom Baden-Württemberg och därför just nu lämnat Bayern tillfälligt igen). München börjar kännas nära nu!

För mig har dagen haft tre delar. Den första började direkt på morgonen och bjöd på tråkgrå himmel, strilande regn men bra cykelvägar: platt och lättcyklat. Vi gjorde bra tid fram till lunchen (thai) och det kändes som att det gick bra men det var inte speciellt roligt. Detta fortsatte fram till dagens andra del.

Redan i förväg hade vi m.h.a kartan kunnat lista ut att efter ca 5 mil skulle det bli bergigt. Och det blev det. Den andra delen av dagen bestod av riktigt sega uppförsbackar. Om tysken får välja så bygger den en uppförsbacke. Vi valde att sega oss upp längs landsvägen istället för att ge oss ut i skogen på de s.k cykellederna. Det går klart fortare men i gengäld riskerar man sitt liv. Det var tufft för benen och gick långsamt men stämningen var bra och förutom att jag var lite orolig för att vi skulle komma fram skitsent så kändes det ok.
20110721-080156.jpg

Dagens tredje och sista del var payoffen på allt vårt slit från del två. Två mil med uppförsbacke gav oss två mil med nedförsbacke och det var helt underbart! Vi gjorde våra tio mil och var framme i behaglig tid utan problem. T.o.m vädret blev bättre och på slutet kunde vi skymta lite blå himmel i det annars kompakta molntecket. Slitna men nöjda käkade vi schnitzel och testade alla varianter av det lokala ölet. Som bevis på hur trötta vi var i kväll påpekade Joel att varken han eller Jonas visste vilken veckodag det är eller var vi är någonstans (Joel gissade på typ Wölfersheim, vilket är en plats vi varit på och rätt nära Wertheim där vi faktiskt är).

Alltigenom en bra dag. Repris i morgon. På RunKeeper kan ni beskåda de mäktiga höjder vi bestigit (och rullat ner för i 70km/h) i dag. Just det: det har visat sig att ingen kan se de fina kartorna från RunKeeper som vi har lagt in på bloggen tidigare, så tills vi hittat en lösning så skiter vi i att lägga in dem här på bloggen, kolla direkt på RunKeeper istället.

4 svar på ”Ain’t no mountain high enough

  1. Backar är trevliga så länge det är nerförsvarianten. Det är alltid skönt att cykla hem efter att ha lämnat barnen eftersom det är nerför mest hela vägen, fördelen med att bo i en svacka. Annars är ju Skåne rätt platt så där i allmänhet.

  2. Man blir imponerad! Jag och Jan (Lundbäck) cyklade idag Uddeholm till Karlstad, 87,58 km på 5h10′ inräknat tre korta pauser. Det gick åt 2474 kalorier. Vi började på 144 möh och gick ned till 50 möh. Så jag förstår att ni har slitit.

    • Inte dåligt det heller! Vi känner ju nu hur kroppen börjat signalera att det får räcka snart, men så är det ju inte så långt kvar heller.

Kommentarer är stängda.